OEKO-TEX®

Met name op cosmetisch en medisch gebied is het bijzonder belangrijk dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat. Onze producten laten wij jaarlijks testen door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Lees hier meer over de jaarlijkse onderzoeken.

Betrouwbaar Textiel

Textiles Vertrauen [Betrouwbaar Textiel] – onder dit motto staan de onafhankelijke tests op schadelijke stoffen volgens de Oeko-Tex-®-100 standaard sinds 1992 bekend. De tests staan voor textielproducten van allerlei aard die probleemloos voor de gezondheid zijn. Met de Oeko-Tex® testcriteria bestaat een uniforme en wetenschappelijk onderbouwde maatstaf voor de beoordeling van mogelijke problematische stoffen in textiel. Geïnteresseerde consumenten biedt het Oeko-Tex®-label het bijkomende voordeel dat de huidvriendelijke textielproducten getest zijn op veiligheid. Zo vormt het keurmerk een belangrijk hulpmiddel bij de beslissing tot aankoop van textiel.

Kwaliteit door objectieve testcriteria

De internationaal bindende testcriteria volgens Oeko-Tex®-100 standaard berusten op wetenschappelijk gefundeerde parameters en worden jaarlijks aangepast aan de actuele stand van wetgeving en onderzoek.

Getest wordt op:

  • wettelijk verboden stoffen als kankerverwekkende kleurstoffen;
  • wettelijk gereglementeerde chemicaliën als formaldehyde, weekmakers, zware metalen of pentachloorfenol;
  • volgens actuele stand van de wetenschap schadelijke, maar nog niet wettelijk gereglementeerde of verboden stoffen als pesticiden, allergiserende kleurstoffen of organische tinverbindingen;
  • parameters als kleurechtheid en een huidvriendelijke pH-waarde, die een preventieve werking op het gebied van de gezondheid van de consument hebben.

In totaal gaan de testcriteria duidelijk verder dan bestaande wetten en vaak dienden ze al als voorloper van wettelijke regulering – bijvoorbeeld bij de uitsluiting van kankerverwekkende azokleurstoffen, de strenge grenswaarden voor formaldehyde en het verbod op allergiserende kleurstoffen. Aangezien de criteria jaarlijks veranderen, laten wij onze producten ook jaarlijks opnieuw testen – voor uw veiligheid

Resultaat: kwalitatief hoogwaardig wasvezellaken!

Met geen ander materiaal is de mens op lange termijn zo sterk verbonden als met textiel. Met name op cosmetisch en medisch gebied is het bijzonder belangrijk dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat. Om u hier veiligheid te bieden, hebben wij onze producten onderworpen aan uitgebreide tests op schadelijke inhoud door een onafhankelijk onderzoeksinstituut in de hoogste testklasse (productklasse 1 voor babyartikelen). Het label "Textiles Vertrauen" is het wereldwijd bekendste en meest verspreide keurmerk voor textiel dat op schadelijke stoffen getest is. Alle onderzoeken volgens Oeko-Tex®-100 norm leverden hetzelfde resultaat op: kwalitatief hoogwaardige wasvezellakens: vrij van schadelijke stoffen!